Turvehoidot

Terveyttä ja hyvinvointia tuhansien vuosien takaa
100% puhdasta Suomen Luonnon tuottamaa mustaa kultaa. Kiitos ja kunnioitus Luonnolle! 
Kokemukseni turvesaunasta vei minut tämän Mustan Kullan syvällisempään maailmaan. Saunan lempeissä löylyissä turveviitta ylläni tunnekokemus oli sanoin kuvaamattoman kokonaisvasvaltainen. Leveän lempeän hymyn lisäksi imunestekierto vilkastui, nukuin syvää unta ja todellakin tunne oli euforinen. En epäröinyt hetkeäkään syventää tietouttani tämän luonnon aarteen äärellä. Upposi syvälle suohon enkä aijokkaan päästä sieltä pois. 

Hoitoturve on 
Suomen mustaksi kullaksi kutsuttu hoitoturve on noin 3000 - 5000 vuotta vanhaa yrttimassaa. Kivikautiseen suojakerrostumaan tiivistyneet luonnonyrtit ovat turpeen rikkaus. Yli 200 vaikuttavaa ainesosaa ovat luonnon tasapainon mukaisessa suhteessa. Lehtosuon hoitoturve on puhdas, hajuton, antiseptinen ja antibakteerinen luonnontuote. Kylpy- ja hoitoturpeena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta. Turpeen laadusta tutkitaan laboratoriossa tarkoin 33 eri alkuainetta ennen hoitoturpeena käyttöä. Suomessa turvetutkimuksia tekee Geologian tutkimuskeskus.

Hoitoturpeen vaikutus perustuu 
2–4 metrin syvyydestä nostettavaan hoitoturpeeseen on vuosituhansien aikana muodostunut erilaisia bioaktiivisia aineita, joihin hoitovaikutus perustuu. Terapeuttiset bioaktiiviset ainesosat ovat fulvo- ja humushapot, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi jopa solutasolle asti vaikuttamaan sananmukaisesti pintaa syvemmältä kuljettaen sinne kasvilääkintää, hivenalkuaineita. Se sisältää samoja hivenalkuaineita kuin ihminen, kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä. Turpeen sisältämällä humiineilla on kyky sitoa reumatekijöitä eli myrkkyaineita.  

Hoitotilanteessa turve lämmitetään noin 40-asteiseksi, jolloin se kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Humiinit sitovat reumatekijöitä ja kuona-aineita. Liike, lämpö ja bioaktiiviset aineet tukevat hormonitoimintaa ja auttavat solua uudistumisessa ja vahvistumisessa. Akuutissa tulehdustilassa hoito tehdään kylmällä turpeella. 

Terapeuttiset vaikutukset saavutetaan useilla toistoilla
Pitkään jatkuneiden oireiden helpottamiseen suosittelen vähintään yhtä hoitokertaa viikossa 3-5 viikon ajan. Tämän jälkeen voi hoidot tiputtaa, kerran kuussa käynteihin. Annan kotihoito-ohjeita ja työkaluja halutessasi.  Kivikautisista kasveista luonnon valmistama yrttimassa on helpotus moneen vaivaan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. 
Turvehoitojen kontraindikaatiot 
Luonnonhartsi allergiselle hoidot eivät sovi. Turvesaunaa ei suositella henkilöille, joilla on hoitamaton sydän- ja verenpainetauti tai sydämen tahdistin, mutta pienet paikalliset turvehoidot sopivat hienosti. Turvehoito ei sovellu avohaavoille eikä tulehtuneelle iholle. Syöpä on este turvehoidoille, mutta tervehtyneet voivat nauttia hoidoista. Ihminen on itse itsensä asiantuntija eli tunnet kehomielesi lainalaisuudet diagnooseineen, varmistathan vielä hoitavan lääkärisi suosituksen kroonisen sairauden osilta.
Hoidon kuvaus
Oliko hoito sitten pieni paikallinen eli vain jalkateriin, harteille tai kyynärvarsiin laitettu turve tai kauttaaltaan keholle laitettu turve, niin toiminta on sama. 

Kehon hoidossa levitetään noin 40-asteinen paksu turve kerros iholle. Hoito alue suojataan kelmulla. Hoidettavat kohdat peitellään turpeella täytetyillä lämpöpakkauksilla, jotta turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti ja lihakset lämpiävät ja pehmenevät ennen hierontakäsittelyä. Saat rentoutua tässä mukavan lämpöisessä "paketissa" vähintään 20 minuuttia. Lämpöhauteen aikana hierotaan pää ja kädet. Kun turvehaude on vaikuttanut, poistetaan enimmät turpeet ja imunestekiertoa vilkastuttava kuivakuppausta. Hoidon jälkeen ei tarvitse mennä suihkuun, sillä loput iholla olevasta turpeesta poistetaan lämpimillä kosteilla pyyhkeillä ja kuorintakintaalla. Ihokuorinnan jälkeen hierotaan joko lempeällä lymfahieronnalla tai lihas- ja nikamalukkoja avaavalla Aaltosen tekniikalla. Lopuksi lihaksia venytetään. Hoidon jälkeen on hyvä juoda vähintään kaksi litraa vettä.
Hoitoturpeen raaka-aineena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta. Lehtosuon hoitoturve on pitkälle maatunutta rahkasaraturvetta (SC), jonka seassa on kortteen, järviruo’on ja puun jäännöksiä. 
Maatumisaste on H8 (H1-H10 -asteikolla) ja pH on 5-5,7. 

Tuhkapitoisuus on 6-12 % 
Rikkipitoisuus 0,34% turpeen kuivapainosta.
Vesipitoisuus 86% märkäpainosta.
Bioaktiivisia aineita on keskimäärin: 
Humushappoja 28,50%
Fulvohappoja 10 %
Pektiiniä 0,34%
Hemiselluloosaa 11,7%
Selluloosaa 8,55 %
Kokonaislipidejä, humiineja sekä mineraaliaineksia on 40,96% turpeen kuivapainosta. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä.


Turvehoidoilla apua ja tukea ainakin 100 eri vaivaan, tässä muutama
-Lihasongelmiin ja lihasten rentoutukseen
-Imunestekiertoon ja verenkiertohäiriöihin 
-Reumaattiseen kipuun 
-Kipua ja särkyä aiheuttaviin kehon haasteisiin -Erilaisiin tulehdustiloihin (mm. lihastulehdukset, nivelrikko, ”hiirikädet”) 
-Vaihdevuosiongelmiin 
-Painonpudotukseen 
-Selluliitin vähennykseen 
-Stressin ja unettomuuden lievitykseen 
-Poistaa kehosta ylimääräistä nestettä sekä epäpuhtauksia 

Turpeessa on kortisonimaisia vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien kuten 
-Ihottuman 
-Atopian 
-Psoriasiksen 
-Aknen 
-Hiuspohjan 
-Säärihaavan 
-Vaippaihottuman hoidossa 

Luontainen kortisoni hillitsee tulehdusta, minkä seurauksena oire, kuten koettu kipu, poistuu tai vaimenee merkittävästi.
Kasvohoito turpeella Huonekylmää hoitoturvetta levitetään paksusti kasvoihin.

Poista ensin iholta meikki ja muut epäpuhtaudet. Levitä paksuhko kerros turvekasvonaamiota kasvoillesi ja halutessasi vielä kaulasi alueelle. Anna naamion vaikuttaa noin 10-15 minuuttia. Kun alat tuntea pientä kiristystä ihollasi (yleensä ensimmäisenä reunoissa, nenän alla ja leualla) poista enimmät turpeet esim. gua sha lastalla. Loput saat helposti pois vedellä huuhtelemalla. Myös kostealla pehmeällä pyyhkeellä tai pumpulilapuilla on kätevä putsata loput turpeet pois. Käsittelyn jälkeen kasvojesi iho ei tarvitse välttämättä mitään muuta käsittelyä.
Kuvassa Rakas äitini rentoutuu turvehuntu yllä <3
Iholle levitetty hoitoturve lisää nesteen, lymfan virtausta kohti laskimoa. Turvesaunan jälkeen usea saunoja kertoo tuntevansa kehomielessään kuplivan virtauksen energian. 
Ennen saunaa, saunomisen aikana ja sen jälkeen nautitaan runsaasti vettä nestevajauksen estämiseksi.
Turvesauna voi olla aika ilonen tapahtuma! 
Kotisaunassa turvehuntu ylläni, 2018. 
Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun; Sinä pieni, urhea nainen, minä luotan sinuun.
                                               -Eeva Kilpi  
Hoitomuotoina voidaan käyttää 
Turvesauna * syväpuhdistaa sisäelimiin saakka, tuo homeostaasia ja parantaa unenlaatua upeasti
Turvekylpy - Turvepalju * syväpuhdistaa sisäelimiin saakka ja rentouttaa upeasti
Kasvonaamiot * kirkastavat ja kuulastavat 
Koko kehomielen haudehoito * superhyvä stressipesu syväpuhdistaa, rentouttaa, palauttaa ja voimauttaa
Käsi- ja jalkahoidot * aktivoivat verenkiertoa, virkirtävät, vahvistavat ja voimauttavat
Paikallishoidot * toimivat paikallisiin ihottumiin ja kiputiloihin loistavasti, niitä on myös helppo tehdä itse. 

Huomioithan, että turvehoitojen vaikutukset ovat todella yksilöllisiä! 
Upea Suomi suo maan on haastava kasvualusta. Kihokki selviää karussa turve maastossa ottamalla ravinteen hyönteisistä. Luonto luo hämmästyttäviä ja monipuolisia aineita, joista ihminen pääsee upeasti hyötymään. Kiitos Luonto. 
Turvehoidoista on jelppiä 100 eri oireeseen! 
Ampiaisen pistosta kroonisiin kipuihin ja lihas jumeihin. 
Toimii mainiosti myös mielen rentouttajana ja tasapainottaja. 
Turvetta voidaan käyttää myös masennuksen hoitoon, ja varsinkin turvesauna on upea lieventämään kehomielen monen tason stressiä. 
Turve lievittää erilaisia lihas – ja nivelsärkyjä, kuten reumaa ja kihtiä ja se sopii kaikenlaisiin iho-ongelmiin tasapainottavan ominaisuutensa vuoksi. 
Turvehoito elvyttää ihokudosten verenkiertoa, kuona-aineiden poistoa ja aineenvaihduntaa. 
Turvehoitoja on kokeiltu myös ylipainon hoitoon, mutta turve itsessään ei pläskiä sulata, vaan vaikutus perustuu nimenomaan aineenvaihdunnan vilkastumiseen. 
Turve sopiikin erinomaisesti kaikille selluliitista eroon haluaville. 
Turvevartalonaamio pehmentää ja kiinteyttää ihoa, vähentää ihon kireyttä, sekä antaa virkistävän yleisvaikutuksen. 
Turvenaamio lievittää erilaisia iho-oireita, poistaa kutinaa, tasoittaa ihon väriä, vähentää allergisia oireita, tasapainottaa talirauhasten toimintaa ja poistaa hormonaalista selluliittia. 
Turvehiushoide pienentää hiusten suomuisuutta ja syventää niiden luonnollista väriä, sekä tekee ne eloisammiksi. Turvehiushaude lievittää hiuspohjan ihottumia ja allergisia reaktioita. 
Turvekäsihoito pehmentää ihoa ja lisää käsien verenkiertoa, sekä aiheuttaa virkistävän ja lämmittävän reaktion. Turvehoito lievittää erilaisia sieni-, ihottuma- ja allergiaoireita. Vähentää ihon kuivumisesta johtuvaa kutinaa. Sopii erikoisen hyvin atooppisen ihon hoitoon. 
Turvejalkahoito pehmentää ihoa ja lisää jalkojen verenkiertoa, sekä aiheuttaa virkistävän ja lämmittävän reaktion. Lievittää tehokkaasti kihdin ja muiden reumasairauksien oireita. 

Lehtopeat Oy LehtoPeat verkkokaupassa asioidessasi käytä alekoodiani RIIKKA, saat tilauksestasi –20 % alennusta.
Henna-Riikka Tiri
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved

Sisäisen Rauhan tilan saavuttamiseksi tarvitsemme tietoisuutta voimavaroiksemme.
Toimintani ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Toimintani ei pois sulje lääketieteellistä hoitoa tai terapiaa. Käännythän lääkärin puoleen, mikäli on sille tarvetta. 
Vakuutathan itse itsesi kaikkiin tapahtumiin.   
Toimintani on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.