Sauna & Vesihoidot & Avanto

Kuumaa - Kylmää - Kuumaa - Kylmää 
Oulussa pääset saunomaan muun muassa:
Kesän Saunalla Tuirassa 

Saunan lämmössä 

Koettuja vaikutuksia ovat stressin väheneminen ja elämänlaadun paraneminen

Uusin tutkimus näyttää vahvistavan sen, minkä me suomalaiset olemme aina tienneet. Löylysauna ja lämminkylpy pistää oksitosiinin"rakkaushormoonin" virtaamaan. Tämä ihana virtaus aiheuttaa mielihyvää, parantaa elämänlaatua, edistää terveyttä ja pidentää ikää. Vaikutukset välittyvät monen mekanismin kautta ja kohdistuvat moniin sairauksiin. Tietoa on eniten sydän- ja verisuonisairauksista, mutta saunomisesta voi olla hyötyä myös monissa muissa sairauksissa.

Määritelmän mukaan suomalainen sauna on tila, joka lämmitetään n. 80–110 °C:n lämpötilaan hikoilua, rentoutumista ja peseytymistä varten. Sauna lämmitetään kiukaalla, kiviä sisältävällä uunilla, ja ilmasta saadaan kosteaa heittämällä vettä kiukaalle.

Saunahoidoissa saunan lämpötilaa säädellään hoitojeen mukaisesti. 

Saunominen aiheuttaa runsaasti muutoksia elimistön toiminnassa. Se vaikuttaa verenpaineen säätelyyn, verisuonten seinämän ja sisäelinhermoston toimintaan, elimistön puolustusreaktioihin ja veren rasva-aineenvaihduntaan. Säännölliset lempeät löylyt puhdistavat sisäelimiämme ihanasti. 

Tiede on tapa tutkia ja tällä tavoin tuoda jotain todellisuutta esille. Tutkivan inhimillisen ihmisen löydöksiä: saunakylpyjen terveyshyödyistä tutkimusta klikkaa tästä 

Vesi vanhin voitehista, Jumala parantajista

Kansanparannuskeinoja ja luontaislääketiedettä

Hydroterapia eli vesihoidot, “vesi vanhin voitehista, Jumala parantajista”, tiesi vahva kansa. Vanhoissa parannusmenetelmissä vesi esiintyy monin tavoin ja varsinkin taikojen yhteydessä. Saunassa vesi ja löyly yhdessä lääkitsivät, helpottivat kipuja ja särkyjä. Terveyslähteiden, kivennäispitoisten ja kuumien vesien ympärille on aikojen mittaan syntynyt suuria kylpyläkaupunkeja. Roomassa oli aikoinaan upeita kylpylaitoksia. Varsinkin antiikin Kreikassa ja Rooman valtakunnassa osattiin arvostaa kylpyjen vaikutuksia. Hippokrates (460–377 eKr) puhui hydroterapiasta eli vedellä oli tuolloin terapeuttinen rooli. Monet lähteet katollisissa paikoissa tulivat kuuluisiksi pyhiinvaelluspaikoiksi, jossa rukouksen voimalla ihmeparantumisia tapahtui.

Avannon aarteet kehomielen terveydelle

Sullon lupa ärjyä kuin jääkarju jäihin mennessäsi, kyllä tänne maalimaan ääntä mahtuu! 
Mielen voimalla pääsee jokanen nauttimaan tästä luonnon rikkaudesta! Kylmäterapia luonnon vedessä mahdollistui yös minulle pienin askelin. Tahto ohjasi läpi kaikista tuskan tunteista mitä klmä vesi kehomieleeni nosti. NYT on helppoa, mukavaa ja iloista puuhaa! 

Tutkittua tietoa kylmän veden vaikutuksista

Psykkiset terveyshyödyt ovat huomattavat ja stressi hälvenee! 

Parempi vastustuskyky > immuunitoiminta aktivoituu 
Nukut paremmin > verisuonista vapautuu serotoniinia 
Mieli on hyvä > aivolisääkkeestä vapautuu betaendorfiinia
Parantaa stressin sietoa ja tehostaa lihasten palautumista > laskee kortisoli tasoja
Elimistö polttaa tehokkaasti rasvoja
Lievittää reumaattisia ja astman oireita > aivolisäkkeestä vapautuu ACTH-hormonia 
Paikallisverenkierto aktivoituu > helpottaa lihasten ja nivelten tulehduksia
Vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vahvistaa verenkiertoa
Laskee perusverenpainetta, jos käy säännölliseti kylmässä vedessä yli 3kk ajan Suomi on Sauna, ja me olemme Sauna. Se on syli, kohtu, ajast`aika, menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. 

-Kaarina Kailo
Henna-Riikka Tiri
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved

Sisäisen Rauhan tilan saavuttamiseksi tarvitsemme tietoisuutta voimavaroiksemme.
Toimintani ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Toimintani ei pois sulje lääketieteellistä hoitoa tai terapiaa. Käännythän lääkärin puoleen, mikäli on sille tarvetta. 
Vakuutathan itse itsesi kaikkiin tapahtumiin.   
Toimintani on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.