Ekstaattinen tanssi - Ecstatic Dance 

Saada tuntea olevansa kotona, sydämessä. Yhteys itseen, tunteiden virtaan, kivusta nautintoon ja itkusta nauruun. Liikkeessä meillä on mahdollisuus avautua syvälle kehonkielen kiehtovaan maailmaan, mennä sinne, minne järki ja sormet eivät yllä. Ekstaattinen tanssi voi olla pieni tai suuri transformaatio, kehollistumisen matka päästä sydämeen. Saatat kokea syvää meditaatiota, transsitilan tai parhaimmillaan ekstaasin, jossa on mahdollista irtaantua ympäröivästä totuudesta.
Tanssi on kautta historian ollut henkistä, emotionaalista ja yhteisöllisyyttä rakentavaa toimintaa. Persoonallisuuden ja kulttuurin ilmentymä – vapauden ja luovuuden kokemus. Hypätään yhteiseen, mutta oman rytmin vapaaseen virtaan lempeässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Luovuus viihtyy pakottomassa tilassa... Tanssi on elämää ja elämä on tanssia! 

Vapaan tanssin muoto, jossa ei ole tyyliä, askeleita eikä koreografiaa. 

Tanssiessa on mahdollista irtaantua rutiineista, suorittamisesta, järjenäänestä ja matkata sanattomasti kehotuntemusten tutkimiseen. Ekstaattinen tanssi voi olla syvää meditaatiota, transsitila tai parhaimmillaan ekstaasi, jossa on mahdollista irtaantua ympäröivästä totuudesta. Tanssialla on vapaus ilmaista itseä ilmeikkäästi tanssillisin keinoin ja irtipäästää juuri oman ylimmän mukaisesti huutaen, ravistellen kehoasi, lattialla ryömien, käsillä seisten, vapaasti, villisti, hempeästi, lempeästi tai heittäytyen hurmoksiin saakka. Tanssin, niin kuin kukaan ei katsoisi. 
Täysin kehossa oleminen ja vapaa liike musiikin värähtely pitää hetkessä kiinni. 

Neurokemiallisten reaktioiden kautta eli aivosähkökäyrä EEG vaihtelevat tanssin aikana beta-aalloista theta- aaltoihin. Beta-aallot (12–33 hertsiä) osoittavat, että ihminen on keskittynyt intensiivisesti johonkin toimintaan tai että hän on pirteä ja valmis reagoimaan. Theta-aallot (3,5 ja 8 hertzin), transsia muistuttava tila, liittyy unen lisäksi mielikuvitukseen, harkintaan ja intensiivisiin tunteisiin. Tämä tila parantaa mm. luovuutta, intuitiota, muistia ja oppimista. 

Ekstaattista tanssia käytetään myös yhä enemmän terapeuttisissa ympäristöissä. Se auttaa vapauttamaan tunteita, käsittelemään ongelmia kehon eikä tietoisen mielen näkökulmasta, parantaa sisäistä lasta, ahdistuksen ja masennuksen tilaa. Tanssin kautta saavuttaa syvää yhteyttä itseensä ja ympäristöönsä. 
Stressihormoni kortisoli alkaa laskea ja kehomielen taistele – pakene tila muuntua autuuden tilaan. Aivoista vapautuu paljon endorfiineja, hyvän olon hormoneita, jotka luovat tätä autuuden ja hyvänolon tilaa.

Tanssin vaikutuksia 

Sydän- ja verenkierto tykkää 
Parantaa hengitystä
Lisää joustavuutta ja luovuutta 
Kohentaa fyysistä vahvuutta 
Parantaa yhteyttä itseen – tunteisiin ja tätä kautta sosiaalisiin suhteisiin 
Lisää luottamuksen tunnetta ja itsetuntoa 
Lisää älykkyyttä 
Ehkäisee muistisairauksia 
Parantaa muistia 
Henkistä vahvuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia Psyykkinen, fyysinen ja henkinen hyvinvointi kiittää.
Immuunipuolustus kasvaa ja elämä hymyilee, koska sinä hymyilet

Tanssin jälkeen kuvailtuja olotiloja on autuas, rentoutunut, sanaton, pörrö, vetelä, tyyneys, seesteisyys, vapautunut, virtaava, nirvana, ekstaattinen, erinomainen, hämmentynyt ja niin edelleen

Tule kanssani aistimaan mielikehosta ja ympäristöstä tulevia tuntemuksia sekä havannoimaan mielikehon ja ympäristön välistä suhdetta

Oviraha maksukyvyn mukaan 10–20 € / hlö Maksu paikan päällä käteinen, mobilePay 

Annetaan sisäisen tietoisuuden ohjata läpi tunteiden virran. Ilosta nauruun ja mahdollisesti kivusta nautintoon. Tanssiessasi kohti syvempää ydinolemustasi sinun ei tarvitse muuttaa mitään itsestäsi. Tanssi vapaasti, villisti, hempeästi, lempeästi tai heittäydy hurmoksiin saakka. Ekstaattinen tanssi voi olla pieni tai suuri transformaatio, kehollistumisen matka päästä sydämeen. Saatat kokea syvää meditaatiota, transsitilan tai parhaimmillaan ekstaasin, jossa on mahdollista irtaantua ympäröivästä totuudesta. Sinulla on vapaus ilmaista itseäsi tanssillisin keinoin. @ecstaticdanceoulu 

Elämä on tanssia
Henna-Riikka Tiri
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved

Sisäisen Rauhan tilan saavuttamiseksi tarvitsemme tietoisuutta voimavaroiksemme.
Toimintani ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Toimintani ei pois sulje lääketieteellistä hoitoa tai terapiaa. Käännythän lääkärin puoleen, mikäli on sille tarvetta. 
Vakuutathan itse itsesi kaikkiin tapahtumiin.   
Toimintani on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.